Hae
Ninnin energianurkkaus
Kaupallinen yhteistyö

Otsalamppu seikkailukisaan, suunnistukseen sekä lenkeille

Kaupallinen yhteistyö: Valostore

Yksi tärkeimmistä varusteista seikkailukilpailuihin on otsalamppu. Itselläni oli ennestään melko onneton lamppu, ja se tarkoitti, että kunnollinen otsalamppu on kisaan saatava. Perjantaina illalla sekä lauantaina aamulla on pimeää. Pimeässä voi olla pyöräilyä, juoksua, melontaa tai mitä vaan. Olisi ihan kiva nähdä metsässä kunnolla rastitkin, eikä vain juuri omaa askeltansa.

Lisäksi koko talven treenit tehdään pimeässä työpäivien jälkeen, joten hyvä lamppu niin maastopyöräilyyn, hiihtolenkeille kuin koiralenkeillekin ei olisi pahitteeksi. Muutaman kerran on tullut Ylläkselläkin hiihdettyä säkkipimeässä, ja silloin on ollut ikävä todella hyvää otsalamppua. Kun lähdin etsimään lamppua, niin Valostoren sivuilta löysin muutaman hyvän vaihtoehdon. Kysyin asiakaspalvelusta, että mitä he suosittelevat tuollaiseen tapahtumaan ja kerroin myös käyttötarkoituksen seikkailukisan jälkeen.

Lumonite Navigator 2 valikoitui lampuksi. Lampun saa kiinni pyöräilykypärään kypäräkiinnikkeen avulla. Sen saa otsapannan kera päähän, ja akkuliivissä on helppo kuljettaa juostessa/hiihtäessä/pyöräillessä akkua. Akuillahan on kokoa kunnon lampuissa, ja sen kuljettamista kannattaa miettiä. Pyöräillessä akun saa myös reppuun, jos lamppu on kypärässä. Jos lampun laittaa sarveen kiinni, niin akun saa kiinnitettyä runkoon. Toki sen saa hiihtäessä ja juostessakin reppuun, jos sellaista kantaa mukana.

Ensimmäiset testit lampun kanssa olivat yhtä hymyä. Voiko näin upeasti valaisevaa otsalamppua ollakaan!? Sainkin kommenttia yhdeltä maastopyöräilijältä, että hän osti saman viime talvena ja hänen vanhat hyvät lamput ovat ihan huumoria tuon rinnalla. Ja että jatkossa hän ei mene enää hinnat alkaen -malleihin, vaan ottaa parhaan mahdollisen. Mä olin ihan haltioissani testin jälkeen. Nyt ei tarvisi miettiä, että näkeekö vai ei! Itselläni pyörälampussa on ollut 1300 lumenia, ja tässä tehokkaimmilla asetuksilla 3800 lumenia. Valintoja on neljä: 280lm, 1000lm, 2200lm ja 3500+lm. 3500lm on valmistajan ilmoittama määrä, ja 3800 Valostoren mittaama määrä.

Mun mielestä valotehon lisäksi tärkeä ominaisuus on se, että kun akku alkaa olla lopussa, niin pienimmälläkin teholla palaa vielä tunnin. Nykyisen pyörälampun kanssa on ainakin käynyt niin, että kun se ilmoittaa, että akku on lopussa, niin kauaa ei mene, kun sammuu. Akkuja saa ostettua erikseen, joten todella pitkällä reissulla voi akun vaihtaa, jos ei pysty lataamaan kesken kaiken. Maksimiteholle luvataan paloaikaa 3h ja 2200 lumenille 6h45min, tuhannelle lumenille vielä 13h. Nämä 75Wh akulla.

Kuten ylläolevasta kuvasta näkee, niin säkkipimeässä todellakin näkee oman polkunsa. Ei ihme, että lamppu on suunnistajillakin kovassa käytössä. Tosin maastopyöräilemässä voin edelleen laulaa tai jutella isoon ääneen, että jokainen metsän eläin tietää väistyä. 😀 En mielelläni törmää mihinkään isompiin eläimiin, kuten sukulaismies muutama vuosi takaperin tuossa neljän kilometrin päässä karhuun. Mun lenkkimetsässä.

LUE MYÖS:

Lost in Kainuu 2020

Mitä mukaan seikkailukilpailuun?

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Valostore

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.