Hae
Ninnin energianurkkaus

Olen lihonnut vanhoihin mittoihin

En haluaisi myöntää tätä muille ja sanoa ääneen, mutta fakta on se, että oon lihonnut. Kaikki viime talvena tiputtamani kilot on tullut takaisin. Tein ison työn ja olin täysillä mukana koko viime talven. Treeni kulki ja pidin kirjaa kaikista syömisistäni, että söisin tarpeeksi ja välillä tarpeeksi vähän. Motivaatio oli kohdillaan.

Melkoisen saamatonta siis, mutta koko syksynä en ole jaksanut kiinnitää ruokavalioon mitään huomiota. Lisäksi, kun treenit ovat olleet vähäiset ja työtkin hoituu kotoa käsin, niin kulutus on tosi pientä ja ruokamäärä siihen nähden liian iso. Eikä se pelkkää ruokaa oo, vaan leipää ja herkkujakin. Olin 9kk syömättä karkkia, nyt oon taas koukussa sokeriin.

Toisaalta harmittaa ja lähinnä sen takia, että tuntuu esimerkiksi juoksussa isosti. Toisaalta ajattelen vaan, että näin kävi, enkä voi sille enää mitään. Oon lihonnut +5kg 2,5 kuukauden aikana tuli kyllä ihan heittämällä. Mä oon aina lihonut helposti tähän painoon asti. Varmasti jatkossakin lihon, koska tämä paino on joskus saavutettu. Siihen kroppa helposti menee, jos en syömisiä seuraa. Mutta sitten taas mun on tosi vaikea saada painoa alas. Aina oon ollut tuota mieltä ja en tiedä onko kilpirauhasen vajaatoiminnalla joku osuus. Mutta onko kuitenkin lopulta vaan siitä, että syön liian vähän, kun aloitan painoa tiputtamaan ja siksi se on ollut vaikeaa. Ehkä näin.

En siis edelleenkään pysty puhumaan elämäntapamuutoksesta, kun ei siitä näytä tapa tulleen. Kun menee huonosti, niin palaan edelleen vanhaan. Nyt on taas sama edessä kuin aiemminkin. Sanoin miehelle tänään, että huomenna se alkaa, johon hän totesi, että aa, taas huomenna. Jep, kyllä tässä tätä on monta viikkoa yritetty. Kaikki avaimet on käsissä, mutta itsestä tämä kaikki on vain kiinni.

Maanantaina alkaa jälleen uusi Fitfarm Sport, missä siis oon ollut mukana 1,5 vuotta. Jonka kautta olen saanut yksilöllisen ravinto-ohjelman. Olen siis notkunut mukana osallistumatta mihinkään, mutta tiedostanut tilanteen koko ajan. Nyt ehkä alkuun täytyy ohjelmaa päivittää nykyisen kulutuksen mukaan, ja lähteä taas alusta liikenteeseen. Aiemmin olin sitä mieltä, että tärkeintä painon tiputtamiselle ja oikealle syömiselle oli ruokien valmistaminen etukäteen. Ettei nälkäisenä tullut syötyä mitä vaan. Täytyy siis huomenna heti tehdä useamman päivän ruuat itselle jääkaappiin, ja lähteä siitä.

Saamatonta, mutta toisaalta en kovin yllättynytkään tästä ole, kun 20 vuotta tätä jojoilua on ollut. Opinko koskaan?

LUE MYÖS:

Odotettu InBody-mittaus

Vuosi Fitfarm Sport valmennusta takana

Tilanne -4,5kg

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.