Hae
Ninnin energianurkkaus

Apua uneen ja palautumiseen

Nyt on ollut tosi vaikeaa kirjoittaa blogia, koska en halua olla tietokoneella yhtään ylimääräistä. Oon tehnyt niin paljon puolen vuoden aikana töitä, että vapaa-ajalla tietokoneen äärelle edes hetkeksi istuminen ei kiinnosta ollenkaan. Tuo on siis suurin syy, miksi blogia en ole kirjoittanut. Toki tietenkin vaikuttaa sekin, että fiilis ei ole ollut hyvä, mutta esim. tästä nyt kirjoittamastani aiheesta on pitänyt kirjoittaa jo monta viikkoa, ja siihen syy on se, etten halua avata tietokonetta ja puhelimella en jaksa näpytellä pitkää tekstiä.

Kuten aiemminkin oon kertonut, niin olen todella herkkäuninen. Herään ihan kaikkiin ääniin, ja siksi mm. pari vuotta sitten meillä vaihdettiin makkarin ja olkkarin lattia. Vanha parketti nitisi, ja koska rytmit miehen kanssa on erilaiset, niin heräsin aina, jos hän poistui/tuli makkariin. Nykyinen laminaatti lattian suoristamisen jälkeen ei nitise. Vaihdettiin toisen tytön ja treenihuoneenkin paikkaa loppuvuodesta, koska heräsin mm. puhelimen laturin seinään laittamiseen, kun pistoke oli meidän ja tytön makkarin välisessä seinässä. Nyt molempien tyttöjen makkarit ovat toisessa päässä taloa. Kun koira vaihtaa paikkaa talossa, niin kuulen kynsien äänet. Sitä ei voi laittaa yötä nukkumaan yhteen huoneeseen portin taakse, koska siitä on tulossa hypokoira. Maisalla pitää olla mahdollisuus herättää sekä tytär että mut. Summa summarum, kuulen kaikki äänet ja yönunet todellakin kärsii.

Unitulpat: Värin sai valita itse, ja lisäksi unitulpissa on värimerkki kumpaan korvaan kuuluu.

Sisko sanoi, että Kuulostudiolla voi teettää itselle muotoillut unitulpat 81 euron hintaan. Mietin noita jonkin aikaa, ja soitin ajanvaraukseen. Muotit otettiin ja kolmen viikon päästä mulla oli omiin korviin tehdyt korvatulpat, mitkä ovat suunniteltu nukkumiseen. Muotin ottaja kommentoi, että mun korvakäytävässä on sen verran iso mutka, ettei ole mikään ihme, ettei normaalit korvatulpat kunnolla pysy. Ne nimittäin tulevat pitkälle korvasta, ja nukkuessa se häiritsee, kun tuntuu tyynyssä. Yksilöidyt unitulpat ovat olleet mulla nyt reilu kolme viikkoa käytössä. Paras investointi, mitä oon tehnyt hetkeen. Miten ihanaa, etten herää jokaiseen talossa kuuluvaan ääneen!

Alkuun toki ne vähän häiritsi, ja meni noin viikon verran, että yöllä ei tehnyt niitä mieli enää ottaa pois. Nyt jopa saan ne aina heti oikein päin korvaan, kun alkuun piti aina miettiä, että miten päin se tulppa pitää laittaa. Samoin alkuun en meinannut saada tulppia pois, mutta siihenkin on tullut jo tapa. Tulppa on ontto sisältä, mutta menee kokonaan korvan sisään, joten ulkopuolelta ei hinkkaa tyynyyn ja näin häiritsisi.

Hyvät yöunethan ovat palautumisen kannalta oleellisinta. Unitulppien ansioista en herää jokaiseen ääneen, joten yöunet eivät ole enää niin katkonaisia. Ne eivät kuitenkaan poista stressiä tai murehtimista. Mähän nukun viikonloppuisin paljon huonommin kuin arkisin. Arkisin kaikki on kotona, eikä tarvi murehtia. Viikonloppuisin tytöt menee yömyöhään kavereiden kanssa, ja nukun kunnolla vasta kun ovat turvallisesti kotona. Tämä on nyt seuraava asia, mitä yritän työstää. Että saisin nukuttua, vaikka eivät ole kotona. Koska käytännössähän joku kyllä soittaa, jos jotain sattuu. Tätä yritän itselle vakuutella. Tuleva viikko on talvilomaviikko ja sanoinkin, että en kyllä aio valvoa koko viikkoa, vaan munkin tarvii lomailla ja nukkua kunnolla.

Katsotaan saanko tästä blogin kirjoittamisesta jälleen kiinni, vai alkaako näin 10 vuoden blogisynttäreiden kunniaksi tämä touhu loppua.

LUE MYÖS:

Vuosi 2020

Analyysi kaudesta 2020

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

8 kommenttia

 1. xxxx kirjoitti:

  Oliko tämä nyt kaupallinen yhteistyö vai ei?

  • Ninni kirjoitti:

   Ei, ihan itse olen tulpat maksanut. Jos olisi kaupallinen yhteistyö, niin olisin merkinnyt yhteistyöksi.

 2. Elina kirjoitti:

  Oletko kokeillut painopeittoa? Oman kokemukseni perusteella suosittelen kokeilemaan sitä nukkumista ”rauhoittamaan”

 3. Ile kirjoitti:

  Itsekkin kärsin herkkäunisuudesta, eli herään lähes kaikkiin maailman ääniin ja joka yö…
  Milloin syynä tytön unissa puhuminen, postiauton kaasuttelu tai aura-auto…
  Tavallisia korvatulppia kokeillut, mutta ne ei vaan ”istu” ja kahisee tyynyyn päätä hiukan kääntäessä -> vaikutus enempi negatiivinen.
  Millaiset nuo tulpat ovat olleet pitempiaikaisessa käytössä voiko tosiaan käyttää joka päivä? Mitä huonoa ja mitä hyvää?
  Päädyin lukemaan blogia googlen kautta (eri aihe), mutta kivasti kirjoitettuja juttuja 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiva, kun eksyit tänne! Viime aikoina en oo ollut kovin aktiivinen, mutta yritän taas.. 😉

   Kuulostaa niin tutulta! Juuri tuo oli mullakin, että tavalliset tulpat eivät tuntuneet hyviltä. Mä oon nyt käyttänyt noita tasan 6 viikkoa. Tällä hetkellä en osaa sanoa niistä mitään huonoa. Harmittaa, etten ennemmin oo tuollaisia ostanut. Ne on suunniteltu juuri nukkumiseen, joten voi käyttää joka yö. Kuulostudion sivuilla sanotaan näin:
   ”Unitulpat. Yksilöllisesti valmistetut unitulpat takaavat hyvän yöunen. Tulpat vaimentavat kuorsauksen, liikenteen ja muut häiriöäänet. Unitulpat ovat valmistettu erittäin pehmeästä silikonista ja niitä on mukava käyttää läpi yön. Tulppiin on saatavilla monta eri värivaihtoehtoa. Varaa aika mallinottoon ja kysy lisää!”

   Mulle sanottiin, että alkuun ne voi joitakin kutittaa, mutta mulla ei ollut sitä ongelmaa. Ekan viikon ne vähän häiritsi, kun kuitenkin tukkivat koko korvakäytävän. Mutta sitten niihin alkoi tottumaan, ja nykyään tiedän jo pimeässäkin, että kumpi tulppa kuuluu kumpaankin korvaan ja miten päin. Niissä on siis merkintä, että sininen vasempaan ja punainen oikeaan, ja alkuun olin ihan sekaisin, että miten päin vielä itse tulppa laitetaan korvaan. Nyt tiedän, että kärki eteen ja ylös. Ja näin menee siis kerralla oikein, eikä tarvi moneen kertaa ottaa korvasta pois, kun tiedän, ettei ole kunnolla, kun jotain ääniä vielä kuulen. 😀

 4. Ile kirjoitti:

  Kuulostaa tosiaan sellaisilta korvatulpilta mitä olen etsiskellyt…
  Ei vaan kotikulmilla näyttänyt olevan Unistudion liikettä eikä ko tuotemerkin edustusta 🙁
  Pitänee käydä tervehdyttyä katteleen täältä vastaavia tai sit vaan suosiolla länsirannikolla pyörähtään… 🙂
  Jatkahan toki blogin kirjoittelua 😉

  • Ninni kirjoitti:

   En edes tajunnut, että Kuulostudiota löytyy vain Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Tampere ja Pori. Joku lomareissu johonkin noista kaupungeista, kun vaan lomailemaan pääsis. No pikareissu ehkä nyt. Paranemisia ja tsemppiä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.